Vintage winterbruiloft? Ja, graag!

MadamePetite / Decoration  / Vintage winterbruiloft? Ja, graag!

Vintage winterbruiloft? Ja, graag!

Winterbruiloften zijn nog niet erg gangbaar: de meeste bruiloften vinden plaats in de lente en de zomer. Zonde, want de winter is romantisch, hip en erg inspirerend! De winter heeft superveel charme. Denk aan een gezellig open vuur en grote ramen met uitzicht op besneeuwde tuinen. Reden genoeg om een sfeervolle vintage winterbruiloft te plannen!

Voordelen van een winterbruiloft

Een winterbruiloft kent vele voordelen ten opzichte van een zomerbruiloft. Zo is onder andere de beschikbaarheid van de locaties en die van leveranciers veel eenvoudiger te regelen. Terwijl het in de zomer (hoogseizoen!) soms ontzettend moeilijk kan zijn om te boeken wat je voor ogen hebt. Daarnaast heb je in de winter zoveel meer mogelijkheden: geen stress of het wel mooi weer wordt, plan B’s die hectisch zijn op de dag zelf of vakanties die in de weg staan. Een winterbruiloft biedt de ideale oplossing! Daarnaast biedt een winterbruiloft de mogelijkheid om je bruiloft eens anders aan te kleden dan anders. Denk bijvoorbeeld eens aan: gouden spiegels, grote kandelaren, of wat dacht je van deze prachtige 20e-eeuwse kommode?

                                                                                                     Foto @ Apryl Ann Photography

De styling van jullie winterbruiloft

Veel mensen houden van de winter. De intense, knusse gezelligheid. Heerlijk warm binnen bij de open haard met kaarsjes aan. Misschien zelfs een laagje sneeuw… Met een mooi (kleur)thema en aankleding kun je van jullie winterbruiloft een hele bijzondere, unieke en hippe bruiloft maken. Kleed je bruiloft bijvoorbeeld aan met een groot perzisch tapijt voor een warme sfeer of zet één van deze lampjes neer voor warm gevoel.

Geen bubbels, maar glühwein

Een winterbruiloft leent zich bij uitstek voor een ander menu dan anders. Ontvang je gasten met een winterse cocktail met room, bessen en speculaaskruiden. Ook de rest van de dag kun je allerlei winterse versnaperingen serveren, met dit servies geef je je bruiloft echt een vintage look. Denk aan foodstants met een hot chocolate buffet, een winter bbq barbecue of een glühwein bar. Lekker warme chocolademelk drinken (met slagroom) op deze mooie rode sofa geeft je het ultieme wintergevoel tijdens je bruiloft!, als dat geen ultiem wintersgevoel geeft! Zo organiseer je nog eens een unieke bruiloft! Al eens gedacht aan een kraampje met glühwein en kerstkransjes of een kraampje met poffertjes en oliebollen? Er is geen twijfel over mogelijk: jullie gasten gaan warm en voldaan naar huis.

 

Foto @ Toputiteloquently                                 Foto @ Hazelwood Photography

Sneeuw op je bruiloft

Daarnaast kan juist het winterlandschap wanneer er sneeuw ligt prachtige bruiloftsfoto’s als resultaat opleveren. De charme van de kou en sneeuw geven een mooi effect aan je trouwreportage, zeker als er nog een zonnestraaltje bij komt kijken. Wanneer het s’ avonds donker wordt kun je deze leuke prikkabellampjes aanzetten voor een ultiem wintergevoel! Zo gezellig!

Hoe je het ook bekijkt de trouwmaand maakt weinig uit, waar het om draait is de liefde tussen jullie. Maar het feest zal net zo mooi zijn in december of februari als in juni of mei. Kom je zelf niet uit met de styling van jullie (winter)bruiloft, Madame Petite helpt jullie graag met unieke vintage aankleding

No Comments
Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.