De leukste vlooienmarkten voor 2018

MadamePetite / Decoration  / De leukste vlooienmarkten voor 2018

De leukste vlooienmarkten voor 2018

Ben jij ook continue op zoek naar sfeervolle accessoires en antieke objecten om je woning te stylen? Die items kun je vinden op vlooienmarkten! Naast de jaarlijkse rommelmarkt op Koningsdag heeft Nederland en omgeving superleuke en grote markten met brocante en antiek. Hier een overzicht van de leukste vlooienmarkten in 2018!

Antiekmarkt in Tongeren

In Tongeren vind je één van de grootste vlooienmarkten in België! In deze levendige stad komt elke zondagmorgen een legio mensen uit diverse landen op de been voor de koop en verkoop van de leukste brocante en antiekartikelen. Net als bij vele vlooienmarkten dien je een vroege vogel te zijn: het begint namelijk al vanaf 7 uur ’s ochtends! Wees er ook écht vroeg bij, want de markt loopt slechts door tot een uur of 1 ’s middags.

Neuzelbeurs in Zuid-Holland

Achttien keer per jaar is in Zuid-Holland de Neuzelbeurs. Op deze vlooienmarkt kun je terecht voor allerlei spulletjes, van tweedehands boeken en kleding tot kunst, brocante, meubels en antiek. Met gemiddeld 350 kramen is er keuze genoeg! Bijkomend voordeel is dat deze markt overdekt is. Ideaal voor in de winter dus! Kijk in de agenda op hun website voor de actuele marktdagen en entreeprijzen.

IJhallen in Amsterdam

In de IJhallen in Amsterdam wordt de grootste markt in Europa gehouden. Met 500 standplekken vind je vast en zeker wat je zoekt! Deze vlooienmarkt is zowel overdekt als buiten en wordt maandelijks gehouden. Dompel jezelf onder in de bruisende sfeer van deze Amsterdamse markt en pak een terrasje mee wanneer de buit binnen is.  Kijk op de website voor de precieze data en prijzen. Extra tip: volg de IJhallen op Facebook, regelmatige plaatsen ze leuke posts over hidden treasures!

Temploux, België

Een superleuke markt is ook de brocantemarkt in Temploux. Misschien een eindje rijden maar het is het zeker waard! Woon jij in het zuiden van Nederland? Dan hoef je helemaal niet meer te twijfelen! De brocantemarkt met zo’n 1500 verkopers maakt een slinger van zes kilometer aan kraampjes! Deze markt vol met brocante en antiek is 24 uur lang open (ja, dus ook s’nachts!).

Vlooienmarkt Makkinga

Vlooienmarkten vind je niet alleen in het midden of zuiden van het land. Ook in het hoge noorden kom je als antiekliefhebber aan je trekken met de vlooienmarkt in Makkinga. Deze openluchtmarkt is er elke zomer, van maart tot en met oktober, op de laatste zaterdag van de maand. Het bijzondere van deze markt is dat hij helemaal wordt georganiseerd door vrijwilligers. De toegang is gratis en ook parkeren in dit dorp is goedkoop en toegankelijk.

Heb je je schat gevonden? Trakteer jezelf dan op een drankje en hapje in één van de gezellige restaurants, of straks in de zomer: heerlijk in de zon op een terrasje! Veel plezier!

Hoofdfoto Credits @ Mr Cup / Fabien Barral @iammrcup

No Comments
Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.