En action…! Interview voor Culturele Hoofdstad 2018

MadamePetite / Decoration  / En action…! Interview voor Culturele Hoofdstad 2018

En action…! Interview voor Culturele Hoofdstad 2018

De afgelopen weken mocht ik met iets heel leuks bezig gaan! Zoals jullie wellicht weten is Leeuwarden in 2018 uitgekozen als Culturele Hoofstad van Europa. Hiervoor zijn enkele ondernemers uitgekozen, om precies te zijn 3 per categorie (wat een eer!), om meer over hun bedrijf te mogen vertellen en om te laten zien wie Friese ondernemers zijn en hoe zij ondernemen. En Madame Petite is er één van, YES (even een klein vreugdedansje.) Hiervoor mocht ik een diner – en high tea tafel stylen inclusief zelf gebakken taart. Ik neem jullie mee achter de schermen van een heel leuke, maar ook ontzettend spannende ochtend.

Woensdag 14 februari, Valentijnsdag precies, was het dan eindelijk zover. Heel veel slapeloze nachten gingen vooraf. Had ik ook alles goed gepland? Ben ik ook niets vergeten, houdt de cream cheese frosting het vol tot de volgende ochtend en lukt het mij om alles te kunnen beantwoorden? In januari kreeg ik een telefoontje van Eduard: “Ja hallo, zou je het leuk vinden om meer over je bedrijf te willen vertellen?”. “ Ja hoor, zeker!”. “Voor wat is het precies?”. “Voor Culturele Hoofstad 2018”. “Leuk zeg, ik heb zeker belangstelling”. “Het moet wel nog goedgekeurd worden door de commissie van Culturele Hoofdstad dus dan bel ik je februari weer terug”. “Prima, ik wacht het af”.

En zo vlogen de dagen voorbij en begin februari kreeg ik het verlossende telefoontje. “ Het is rond, wij komen bij jou langs”. Ik kon het niet geloven, wat een eer! Nu ging het aan de voorbereidingen. Hoe laat je je product het best zien en wat voor vragen zullen zij wel stellen?

Gelukkig kreeg ik van tevoren een mail met wat vragen zodat ik toch een beetje voorbereid was. Ik besloot om een diner tafel en high tea te stylen met de spullen van Madame Petite en een taartje te bakken. Het interview vond plaats bij ons op kantoor, een oude drukkerij in het centrum van Sneek.

Ik wilde dan juist niet afleiden met te veel kleur en besloot om een tafel met groene, witte tinten en gouden kandelaren te stylen.

Ik had wel grote ambities omtrent de taart, het moest een 4-laags red velvet naked taart worden met cream cheese frosting. Had ik dit eerder gedaan? Nope. Ik hou wel van bakken maar de tijd was te kort om nu nog een taart te bestellen en eerlijk is eerlijk ik had gewoon zin om het zelf te gaan doen. En het is gelukt! Niet perfect, maar het zag er heel leuk uit en de taart smaakte ook nog eens lekker.

 

Menno van eenkoala kwam mij vastleggen en de tijd vloog voorbij. Achteraf is het altijd eenvoudig om te zeggen, had ik dit nog gezegd en had ik dit nog gedaan. Maar nee, ik ben heel erg blij, tegelijk ook opgelucht en stiekem een klein beetje trots op mezelf, hoe is het gegaan. Mijn gestylde diner tafel en taart vielen beide gelukkig in de smaak. Nu is het afwachten wat het eindresultaat wordt.

Wij genieten dan ook nog eventjes van de prachtige foto’s die allemaal van Janna Blom zijn genomen en wachten het rustig af.

Het eindresultaat van de video kun je vanaf heden hier bekijken:

Eem kieken bij Julia Köhler, supersneuper en vintage kenner

De komende tijd volgen we ondernemers in Fryslân die het net even allemaal anders doen. De van oorsprong Duitse Julia Köhler van Madame Petite – Vintage Verhuur heeft oog voor de mooiste vintage spulletjes en kleedt daarmee feesten en bruiloften aan. We gingen even bij haar langs. Sneupers pas op, dit filmpje bevat een overload aan hebbedingetjes!

Publicado por iepenUP en lunes, 26 de febrero de 2018

Wat vinden jullie van de styling? Laat het mij weten in de comments!

Groeten,
Madame Petite

 

No Comments
Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.